Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben

Main Article Content

Aleksandr Lukin
Natalia Naumova
Julia Betz

Abstract

Dolgozatunkban a fagyasztva szárított őrölt alma (7%) és brazil diómag (5%) kombinált felhasználásával készült sült baromfitermékek vizsgálati eredményeit mutatjuk be.
A recept módosítása olyan töltött húskészítmények előállítását tette lehetővé, amelyek a hagyományoshoz képest előnyösebb fogyasztói tulajdonságokkal bírnak, az illatban alma- és diójegyekkel, enyhén savanykás-édeskés tónussal az ízben és karamell árnyalatokkal a színben. Ezen túlmenően megnövekedett élelmirost-tartalommal, szerves savakkal, fehérjékkel rendelkeznek. Ásványi elemekben gazdagok (Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P). Mindezek a vaj mennyiségének 4%-os csökkenése mellett valósultak meg.


Magyar tanulmány DOI szám:


https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/3-4-HUN

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Lukin, A., Naumova, N., & Betz, J. (2021). Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben. Journal of Food Investigation, 67(3), 3584–3590. https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/3-4-HUN
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>