Editorial Team
Editor-in-Chief
Prof. Dr. BÁNÁTI Diána
Szerkesztő
NYERGESNÉ Dr. ILLÉS Erzsébet
Editorial Advisory Board
AMBRUS Árpád Dr.
professor emeritus, National Agency for Food Safety, lead advisor
BARNA Sarolta Dr.
director, National Agency for Food Safety, Directorate Of Risk Assessment, deputy president of the Office
BÁNÁTI Diána Prof. Dr.
full professor, special advisor of the rector, University of Szeged Faculty of Engineering
BÉKÉS Ferenc Dr.
Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), Sydney, Ausztrália, igazgató, FBFD PTY LTD. external member of the Hungarian Academy of Sciences, retired head of Scientific Department, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), Sydney, Australia, director, FBFD PTY LTD.
BIACS Péter Dr.
professor emeritus, MATE
BIRÓ György Dr.
professor emeritus, Semmelweis University of Medicine, Faculty of Health Sciences
BOROSS Ferenc Dr.
executive chairman, EOQ Hungarian National Committee
CSAPÓ János Dr.
professor emeritus, University of Debrecen
FODOR Péter Dr.
professor emeritus, MATE
GYIMES Ernő Dr.
reader, University of Szeged, Faculty of Engineering
GYÖRGY Éva Dr.
reader at Sapientia Hungarian University of Transylvania, Csíkszereda
GYŐRI Zoltán Dr.
professor emeritus, University of Debrecen
KASZA Gyula Dr.
reader, University of Veterinary Medicine Budapest
KOVÁCS Béla Dr.
professor, University of Debrecen
LUKIN, Aleksandr Dr.
professor, South-Ural State University Chelyabinsk, Russian Federation
MARÁZ Anna Dr.
professor emeritus, MATE
MOLNÁR Pál Dr.
president of EOQ HNC, emeritus professor, University of Szeged
NAGY Edit
general secretary, Hungarian Water Utility Association
POPOVICS Anett Dr.
reader, Óbuda University
SALGÓ András Dr. prof.
prof. emeritus, Budapest University of Technology and Economics
SIMONNÉ SARKADI Livia Prof. Dr. habil.
egyetemi tanár, MATE Élelmiszertudományi Kar
university professor, MATE Faculty of Food Sciences
SIPOS László Dr.
egyetemi docens, MATE, Élelmiszertudományi Kar
reader, MATE Faculty of Food Sciences
SOHÁR Pálné Dr.
nyugalmazott főosztályvezető, Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal
retired head of department, National Agency for Food Safety
SZABÓ S. András Dr.
nyugalmazott egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Ward Mária
retired professor of MATE, Budapest Ward Mária School
SZALAY Anna
szabványosító menedzser, Magyar Szabványügyi Testület – MSZT
standardization manager, Hungarian Standards Institution (HSI)
SZEITZNÉ SZABÓ Mária Dr.
nyugalmazott igazgatóhelyettes, Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal – NÉBIH
deputy director, National Agency for Food Safety, Directorate of Risk Assessment
SZIGETI Tamás János Dr.
stratégiai igazgató, Bálint Analitika Kft, címzetes
főiskolai docens, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, címzetes egyetemi docens,
Debreceni Egyetem
JFI - ÉVIK editor-in-chief, strategy director at Bálint Analitika Ltd., honorary
reader, University of Szeged, University of Debrecen
SZILVÁSSY Blanka Daniella Dr.
élelmiszerbiztonsági felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – NÉBIH –Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
JFI – ÉVIK editor, food safety inspector, National Food Chain Safety Office
(NFCSO), Department of Food and Feed Safety
TÖMÖSKÖZI Sándor Dr.
egyetemi docens, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
reader, Budapest University of Technology and Economics
VARGA László Dr.
egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar
professor, Széchenyi István University, Institution of Food Sciences