Soós Katalin publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:
Sohár Pálné, Soós Katalin, Gergely Anna: Élelmiszerek ólom- és kadmium-tartalmának meghatározására szervezett hazai körvizsgálat tapasztalata - ÉVIK 1992/3
Pápa Ágoston, Soós Katalin, Domoki János: Etiléntiourea (ETU) vizsgálata sörben - ÉVIK 1988/1
Soós Katalin: Hazai gabonafélék karcinogén poliaromás szénhidrogén szennyezettségének vizsgálata - ÉVIK 1973/6
Soós Katalin: Poliaromás szénhidrogének meghatározása ásványolajtermékekben és élelmiszerekben - ÉVIK 1972/1-2
Soós Katalin: Ftálimid típusú fungicidek lebomlásának vizsgálata borban - ÉVIK 1971/1-2
Soós Katalin, Szűts Gyuláné: Higanytartalmú csávázószer-maradékok vizsgálata és élelmezésegészségügyi megítélése - ÉVIK 1967/4
L. Soós Katalin: Élelmiszergázosítási kísérletek etilénoxiddal a gáz maradékok alakulásának megismerésére - ÉVIK 1966/3