angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN
/
ENG
MENÜ
HUN
/
ENG
LEGFRISSEBB
CIKKEK
KORÁBBI
LAPSZÁMOK
SZERZŐK LISTÁJA
TÉMA
KERESÉSE
Összes cikk
Tradíciók és megújulások - Megemlékezés a BME Élelmiszerkémia Tanszék alapításának 100. évfordulóján (a visszatekintő előadás szövege)
A tanszéki gabonakutatások nemzetközi megítélése „külső-belső” szemmel
A gabonatudományi és növényi fehérje kutatások közelmúltja, jelene és remélt jövője
Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás
Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése növényi fehérjék és szénhidrátok komplex jellemzésére
„Ahogy a csillag megy az égen” – egy infravörös fényírda élete
Sejthalál a növényvédelemben: az élelmiszer-ellátás biztonságának növelése molekuláris biológiai módszerekkel
Az élelmiszeripar helyzete és fejlesztési irányai
A növényi alapú hús helyettesítő élelmiszerek szakmailag elfogadható megnevezése
2022/4 Nemzeti szabványosítási hírek
Héjon erjesztett natúrborok vizsgálata
Zsírban oldódó A-, D2-, D3-, E- és K3-vitaminok meghatározása izotóphígítással és LC-MS/MS műszeregyüttessel
Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján
A propolisz jellemzői és felhasználási lehetőségei
Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez
Flexitariánus étrend – a fenntartható táplálkozás?
2022/3 Nemzeti szabványosítási hírek
A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással
Egysejt-fehérje előállítása állati takarmányozáshoz fermentációs biotechnológiával
Kisüzemi gyümölcsös sör termékfejlesztésének kezdeti mikrobiológiai tapasztalatai
In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására
Összetett bio-tartósítószer hatása a friss sertéskaraj mikrobiológiai mutatóira és eltarthatóságára
MTA Élelmiszeranalitika és -minőség Munkabizottság hírei
2022/2 Nemzeti szabványosítási hírek
Egy LC-MS/MS alapú élelmiszer-vizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása: egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra
Bogyós és más gyümölcs nyersanyagok hamisításáról
Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása
Mézek és virágporok beltartalmi összetételének és színjellemzőinek vizsgálata
Nyúlhús tápértéke a nagy csalán (Urtica dioica) nyulak takarmányozásában történő felhasználása esetén
MTA Élelmiszeranalitika és Minőség Munkabizottsága hírei 2022 március
Nemzeti szabványosítási hírek
Mikroalgák előnyős tulajdonságainak kiaknázása élelmiszeripari és takarmányozási felhasználásra
Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban
Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése
Kereskedelmi forgalomban kapható kapszulás kávék akrilamid tartalma
Élelmiszerek ásványi anyag tartalma – Alumínium az élelmiszerekben
Nemzeti szabványosítási hírek
Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában
Az élelmiszeripari nanotechnológia fogyasztói elfogadása
A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben
Nemzeti szabványosítási hírek
A Szerkesztőbizottság hírei
Közeli-infravörös spektroszkópia: gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére
Élelmiszerek tápérték jelölésének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon; Történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig
Gyümölcsjoghurtok eltarthatóságának vizsgálata az ízesítőanyagok kezeléseinek függvényében
Funkcionális célú majonéz szószok gyártási technológiájának kutatás-fejlesztése
A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása
2021/1 Nemzeti szabványosítási hírek
Élelmiszerekből izolált staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata
A magyar fogyasztók krónikus aflatoxin M1 expozíciója
A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen
Serratia fajok jellemzése, valamint Serratia marcescens kvalitatív kimutatása nyers és pasztőrözött tejből polimeráz láncreakción alapuló vizsgálati módszerrel
Golden Delicious almák és Packham körték mechanikai kifáradási mutatóinak összehasonlítása
Nemzeti szabványosítási hírek
Legfrissebb szám
Támogató és együttműködő partnereink
TÉMAKERESÉS
Analtika általános
Analitika műszeres
Mikrobiológia
Molekulkáris biológia, biotechnológia
Érzékszervi bírálat
Táplálkozástudomány
Élelmiszergazdaság
Marketing
Radiokémiai vizsgálatok
Élelmiszer-alapanyagok
Toxikológia, élelmiszer-biztonság
Élelmiszer-csomagolás
Funkcionális élelmiszerek
Élelmiszerjog, szabályozás
Élelmiszer-technológia
Szabványosítás, minőségügy
Egyéb
Összes téma (válogatás nélkül)
Legfrissebb cikkek
Korábbi lapszámok
Szerzők listája
Az ÉVIK bemutatása
Legfrissebb szám
Különkiadások
Korábbi lapszámok
Szerzők
Hírek, tudnivalók
Impresszum
Kéziratok fogadása
Szerkesztőbizottság