Major József publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:
Örsi Ferenc, Major József: Műszeres és szenzorikus reológia 289-297 - ÉVIK 1975/5-6
Örsi Ferenc, Varga János, Major József: Összefüggés friss és elkészített marhahús szenzorikus és műszeres puhaságmérési eredményei között - ÉVIK 1975/5-6
Major József, Kocsis Györgyné: Szénhidrát alapú mesterséges gélképzők összehasonlító reológiai vizsgálata - ÉVIK 1970/6
Lásztity Radomir, Major József, Nedelkovits János: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata (IV. rész): a tojássárga mennyisége és a sütési idő befolyása a reológiai tulajdonságokra - ÉVIK 1962/7-8
Lásztity Radomir, Major József, Nedelkovits János: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata (III. rész): a liszt és a habképző anyagok befolyása - ÉVIK 1962/3-4
Lásztity Radomir, Major József, Nedelkovits János: Fehérje alapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata (II. rész): a tárolási idő és a zsírtartalom befolyása a reológiai tulajdonságokra - ÉVIK 1962/1-2
Lásztity Radomir, Major József, Nedelkovits János: Fehérje alapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata (I. rész) - ÉVIK 1961/7-8