angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN / ENG

Lásztity Radomir publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:

Lásztity Radomir: Élelmiszeranalitika – múlt, jelen, jövő - ÉVIK 2010/4

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása - ÉVIK 2009/4

Lásztity Radomír: Új irányzatok a vitaminanalitikában - ÉVIK 2007/1

Lásztity Radomír: 100 éve született Telegdy Kováts László a hazai élelmiszertudomány kiemelkedõ alakja -ÉVIK 2003/2

Lásztity Radomir: Új irányzatok a táplálkozásban és az élelmiszeripari gyártmányfejlesztésben -ÉVIK 1999/4

Salgó András, Lásztity Radomir és Varga János: Vizsgálati módszerek gabonafélék csírázottságának meghatározására - ÉVIK 1998/2

Szalay Gábor, Tóth Ágnes, Lásztity Radomir és Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minõségellenõrzésben - ÉVIK 1997/2

Lásztity Radomir: A „Chemical Reactions in Foods III” nemzetközi szimpóziumon: Új irányzatok az élelmiszerkémiában - ÉVIK 1997/1

Lásztity Radomir: A mikotoxin analitika jelenlegi helyzete és fejlődési irányai - ÉVIK 1996/2

Lásztity Radomir: Az élelmiszeranalitika helyzete és várható fejlődési trendjei az EURO FOOD CHEM VIII. konferencia tükrében - ÉVIK 1995/4

Lásztity Radomir: A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszereknél - ÉVIK 1993/4

Al Himdani A., Merész Péter, Lásztity Radomir: A gyümölcsökben található pektinbontó enzimek vizsgálatának módszertani kérdései - ÉVIK 1989/3

Samy Fanous Sharobeem, Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Salgó András: Kukoricafehérjék vizsgálata (IV. rész): táplálkozástani minőség - ÉVIK 1988/1

Samy Fanous Sharobeem, Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata (III. rész): fehérjefrakciók aminosav összetétele - ÉVIK 1987/4

Samy Fanous Sharobeem, Hidvégi Máté, Lásztity Radomir: Kukoricafehérjék vizsgálata (II. rész): a fehérjék makrofrakciói - ÉVIK 1987/3

Samy Fanous Sharobeem, Hidvégi Máté, Lásztity Radomir, Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata (I. rész): kukoricák fehérjetartalma és aminosav-összetétele - ÉVIK 1987/1

Bata Árpád, Ványi András, Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok az élelmiszerekben (V. rész): néhány fusariotoxin párhuzamos kimutatása kapilláris gázkromatográfiával - ÉVIK 1982/5

Lásztity Radomir, Békés Ferenc, Zsigmond Attila, Smied István, Merész Péter: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata (II. rész): turbidimetriás zsírmeghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben - ÉVIK 1982/4

Lásztity Radomir, Merész Péter, Békés Ferenc, Smied István, Zsigmond Attila: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata - ÉVIK 1981/3

Bata Árpád, Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben (IV. rész): patulin meghatározása kapilláris gázkromatográfiával - ÉVIK 1981/2

Bata Árpád, Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgalatok élelmiszerekben (III. rész): a T-2 toxin meghatározása vékonyréteg kromatográfiás módszerrel - ÉVIK 1980/6

Lásztity Radomir, Tran The Truyen, Békés Ferenc, Rékasi Tibor: Tejporok és tejalapú tápszerek szabad zsírtartalmának változása a tárolás alatt  - ÉVIK 1980/4-5

Bata Árpád, Galóczi József, Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben (I. rész): kapilláris gázkromatográfia alkalmazási lehetősége hazai gabonák zearalenon (F-2 toxin) tartalmának meghatározására - ÉVIK 1980/4-5

Bata Árpád, Kiss Emerencia, Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben (II. rész): zearalenon (F-2 toxin) meghatározása spektrofluorométerrel - ÉVIK 1980/4-5

Lásztity Radomir: Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei - ÉVIK 1975/5-6

Lásztity Radomir, Örsi Ferenc: Az élelmiszerek minőségének vizsgálata pontozásos érzékszervi bírálattal - ÉVIK 1974/5-6

Lásztity Radomir, Monori Sándor, Vince Elek: Hazai búzákból készült lisztek lipidjeinek vizsgálata (I. rész): gliceridek és zsírsav-összetételük - ÉVIK 1971/1-2

Lásztity Radomir, Monori Sándor, Kovács Árpád: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata (I. rész): bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból - ÉVIK 1969/5

Telegdy Kováts László, Lasztity Radomir: Foszfolipoid-mono(di)g!icerid típusú emulgeátor („Emulthin M - C 501”) hatásának vizsgálata a búzalisztből készült tészták Teológiai tulajdonságaira és a kenyér minőségére - ÉVIK 1966/2

Lásztity Radomir, Varga János: Adatok a csokoládégyártás Teológiájához (I. rész): kakaóvaj és kakaómassza reológiája - ÉVIK 1965/5-6

Lásztity Radomir: A sikér mennyiségi és minőségi vizsgálatának kérdései - ÉVIK 1965/3-4

Lásztity Radomir, Nedelkovits János, Szabó László, Vinkler Margit: Sikérfehérje frakciók mennyiségének és reológiai tulajdonságainak vizsgálata - ÉVIK 1965/1-2

Lásztity Radomir, Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata (II. rész): konzisztencia vizsgálata különböző hőmérsékleteken - ÉVIK 1964/7-8

Lásztity Radomir, Nedelkovits János, Bíró Géza: Hazai borok aminósavtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata - ÉVIK 1961/11-12

Lásztity Radomir: Tárolási kísérletek sajátos bevonatú papírburkolatba csomagolt sütőipari termékekkel - ÉVIK 1961/4-5-6

Lásztity Radomir: Adatok a méz tárolás ill. szállítás közbeni súlyveszteségéről - ÉVIK 1961/4-5-6

Lásztity Radomir: Műanyagfóliába csomagolt sütőipari termékek tárolása során bekövetkező egyes fizikai és kémiai változások vizsgálata - ÉVIK 1960/3

Lásztity Radomir: Nyersrost-meghatározás alacsony kiőrlési fokú búzalisztekben, fotometrikus úton - ÉVIK 1958/9-10

Lásztity Radomir: Néhány adat és megjegyzés a neolaborográf lisztminősítő készülékkel kapcsolatban- ÉVIK 1958/1-2

Lásztity Radomir: Hamu meghatározás lisztekben és egyes NaCl-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel - ÉVIK 1957/1-2

Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására búza- és rozsliszt mellett - ÉVIK 1956/2

Legfrissebb szám



Támogató és együttműködő partnereink

TÉMAKERESÉS