angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN / ENG

Az Élelmiszervizsgálati Közleményekben kiadott tudományos dolgozatokkal kapcsolatos tudnivalók

Szaklapunk Szerkesztőbizottsága folyamatosan várja a különböző tudományterületek témaköreihez kapcsolódó kéziratokat.

Kérjük, hogy a dolgozatokat az tamas.islander@gmail.com emailcímre szíveskedjenek elküldeni.

Az újságban megjelentethető, fontosabb témaköröket az alábbiakban foglaltuk össze:


A Szerkesztőbizottság tisztelettel kéri a tudományos cikkek szerzőit az alábbiakban felsorolt követelmények szem előtt tartására:


Szakcikk esetén: ahol a félkövér szám a kötet (volume), a zárójeles szám pedig a lapszám (issue) sorszáma!

[1] Anderson O.D., Békés F. (2011): Incorporation of High-molecular-weight Glutenin Subunits Into Doughs Using 2 gram Mixograph and Extensigraph. Journal of Cereal Science 54 (1) 288-295.

Szakkönyv esetén:

[2] Drèze J, Sen A. (1989): Hunger and Public Action. Oxford University Press, Oxford.

Szabvány esetén:

[3] Magyar Szabványügyi Testület (MSzT) (1984): Tejipari alapanyagok és tejtermékek homogénezettségének vizsgálata. Magyar Szabvány MSZ 12047-1984. Magyar Szabványügyi Testület, Budapest.

Doktori disszertációk esetén:

[4] Nagy D. (2012): Genetic testing of adult-type hypolactasia in present-day and ancient samples. PhD Dissertation. University of Szeged, Szeged, Hungary.

Egyéb dokumentációk esetén:

[5] Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI) (1993): Alacsony zsírtartalmú vajkrémek gyártási eljárása. Technológiai és Műszaki Dokumentáció. MTKI, Mosonmagyaróvár.

Internetes hivatkozás esetén: ahol az első évszáma hálón történő megjelenés évszámát jelöli. a hozzáférés dátuma pedig nap-hónap-év sorrendben van!

[6] Központi statisztikai Hivatal (2017): 4.1.18. A fontosabb gyümölcsfélék termesztése és felhasználása (2014–). http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_omn006a.html Hozzáférés / Acquired: 02. 12. 2018.

A Szerkesztőségbe érkező tudományos kéziratok bírálatának gyakorlatának vázlatát az alábbi folyamatábrán mutatjuk be:

keziratok_fogadasa_hu

Legfrissebb szám



Támogató és együttműködő partnereink

TÉMAKERESÉS