Kántor Dezső publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:
Kántor Dezső, Perecsényi Erzsébet: Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői. 1. Hazai és import dohánygyártmányok mikrobiológiai jellemzői - ÉVIK 1979/3-4
Kántor Dezső, Tóth János, Perecsényi Erzsébet: Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői. II. Cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és jelentőségük - ÉVIK 1979/3-4
Kántor Dezső, Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr - 90 izotóp akkumulációjára (II. rész): a halak sugárszennyezettségének vizsgálata - ÉVIK 1977/5-6
Kántor Dezső, Szentjóbi Ottó: Halastavak, természetes vizek jelentősebb halfajainak radioaktív szennyezettsége, különös tekintettel a Sr-90 izotóp akkumulációjára (I. rész): adatok a vizek, vízinövényzet és partmenti vegetáció sugárterheltségének jellemzésére - ÉVIK 1977/4