en-UShu-HU
Unicam Magyarország Kft.Wessling
Élelmiszervizsgálati Közlemények
  • Beköszöntő
    • Beköszöntő 2021/1
    • Beköszöntő 2020/4
    • Beköszöntő 2020/3
    • Beköszöntő 2020/2
    • Beköszöntő 2020/1
    • Beköszöntő 2019/4
    • Beköszöntő 2019/3
    • Beköszöntő 2019/2
    • Beköszöntő 2019/1
    • Beköszöntő 2018/4
    • Beköszöntő 2018/3
    • Beköszöntő 2018/2
    • Beköszöntő 2018/1
    • Beköszöntő 2017/4
    • Beköszöntő 2017/3
    • Beköszöntő 2017/2
    • Beköszöntő 2017/1
    • Beköszöntő 2016/4
    • Beköszöntő 2016/3
    • Beköszöntő 2016/2
    • Beköszöntő 2016/1
    • Beköszöntő 2015/4
    • Beköszöntő 2015/3
    • Beköszöntő 2015/2
    • Beköszöntő 2015/1
    • Beköszöntő 2014/3
    • Beköszöntő 2014/2
    • Beköszöntő 2014/1
  • Középpontban
    • Középpontban 2021/1
      • Közeli-infravörös spektroszkópia: gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére
    • Középpontban 2020/4
      • In vitro humán emésztési modellek alkalmazása a táplálkozástudomány területén
      • Prof. Dr. Csapó János egyetemi tanárt Életfa díj bronz fokozatával tüntették ki
      • A Viresol Kft. minőségellenőrző- és kutatólaboratórium ismertetése
    • Középpontban 2020/3
      • Poláros célkomponensek meghatározása: HILIC-MS módszerek az élelmiszeranalitikában
    • Középpontban 2020/2
      • Vírusok az élelmiszerekben az új koronavírus-járvány fényében
    • Középpontban 2020/1
      • Élelmiszereink mikotoxin és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszerbiztonsági megítélése, 1. rész. Növényvédőszer-maradékok
    • Középpontban 2019/4
      • Aquaphotomics: a közeli infravörös spektroszkópia innovatív, vízközpontú alkalmazása
    • Középpontban 2019/3
      • Az érték alapú szegmentáció és az élelmiszerválasztás közbeni szemmozgás közötti összefüggések: esettanulmány kenyerekkel
    • Középpontban 2019/2
      • Étrend-kiegészítő készítmények vizsgálatának tapasztalatai
    • Középpontban 2019/1
      • Funkcionális élelmiszerek
    • Középpontban 2018/4
      • Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
    • Középpontban 2018/3
      • Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon
    • Középpontban 2018/2
      • Nagyhatékonyságú szermaradék-vizsgálat: antibakteriális szerek meghatározása élelmiszerekből folyadékkromatográfiás szűrő és megerősítő módszerekkel
    • Középpontban 2018/1
      • Élelmiszereink akrilamid-tartalma – egy Maillard-reakció termékének élelmiszer-biztonsági vonatkozásai
    • Középpontban 2017/4
      • A növényvédőszer-maradék expozícióbecsléséhez használt fogyasztási adatok bizonytalanságának néhány kritikus eleme
    • Középpontban 2017/3
      • Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszer-kutatásban
    • Középpontban 2017/2
      • Klórpropanolok és glicidol-észterek előfordulása élelmiszerekben - Irodalmi áttekintés
    • Középpontban 2017/1
      • Szteroidszármazékok LC-MS/MS módszerű analízise: szelektív minta-előkészítési eljárások kevert módú szilárd fázisú extrakció és pH-kontroll alkalmazásával
    • Középpontban 2016/3
      • Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái
    • Középpontban 2016/4
      • A deflegmáció hatása a gyümölcspárlatok komponenseinek relatív illékonyságára
    • Középpontban 2016/2
      • Mikroműanyagok a környezetben és a táplálékláncban
    • Középpontban 2016/1
      • Szemelvények az élelmiszer-biztonság történelméből
      • Növényvédőszer-maradék vizsgálata Magyarországon 1967 és 2015 között
    • Középpontban 2015/4
      • A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében
    • Középpontban 2015/3
      • A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 1. rész
      • Demográfiai tényezők hatása a fogyasztói élelmiszer-pazarlásra
    • Középpontban 2015/2
      • Gyógynövény drogokból és teakeverékből készült tea flavonoid-tartalmának vizsgálata
    • Középpontban 2015/1
      • Különböző víz- és élelmiszerminták arzéntartalmának vizsgálati eredményei
    • Középpontban 2014/4
      • A kémiai Nobel-díj és a Staphylococcus aureus. A modern tömegspektrometria szerepe a mikroorganizmusok azonosításában
      • Búcsú Farkas József akadémikustól
      • A NÉBiH hírei - Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon
    • Középpontban 2014/3
      • A búza sütőipari minőség fogalmának alakulása
    • Középpontban 2014/2
      • Kutatás – fejlesztés – innováció - Stratégiai szemlélet és partnerség a kutatásban
      • Az élelmiszerek növényvédőszer-maradék tartalma ellenőrzésének elvi alapjai és gyakorlati megvalósítása
    • Középpontban 2014/1
      • „Kitörünk a hatóság misztériumából!” - Interjú dr. Oravecz Mártonnal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökével
        • Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei
      • A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények – az elmúlt 30 év tükrében
  • Tudomány
    • Tudomány 2021/1
      • Élelmiszerek tápérték jelölésének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon; Történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig
      • Gyümölcsjoghurtok eltarthatóságának vizsgálata az ízesítőanyagok kezeléseinek függvényében
      • Funkcionális célú majonéz szószok gyártási technológiájának kutatás-fejlesztése
      • A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása
    • Tudomány 2020/4
      • Vega hamburgerek, vegán húsok? Az Európai Parlament döntése a növényi alapú húspótló élelmiszerek elnevezéséről
      • Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása
      • Különböző zöldségfajokból előállított mikrozöldségek (microgreen-ek) értékelése
      • Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei - áttekintés
      • SPME technika alkalmazása a tejipari termékek minőségi mutatóinak meghatározásához
    • Tudomány 2020/3
      • Az élelmiszerek kettős minőségének fogyasztói megítélése kérdőíves felmérés alapján
      • Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
      • Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása
      • Növényi adalékanyagok hatásának tanulmányozása liszt sütési tulajdonságaira és pékáruk minőségi mutatóira
      • Az élelmiszer-ellátó rendszer, 2. rész − hazai kihívások, megoldási javaslatok
    • Tudomány 2020/2
      • Élelmiszereink mikotoxin- és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszerbiztonsági megítélése, 2. rész. Mikotoxinok
      • „Vörös túró” etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
      • Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával
      • Tőgyegészségügyi vizsgálatok egy hazai magyartarka kisgazdaságban; élelmiszerbiztonsági összefüggések
      • Élelmiszerek ásványi anyag tartalma: ozmium az élelmiszerekben
    • Tudomány 2020/1
      • Tej és tejtermékek hamisítása, és a hamisítás kimutatására alkalmas analitikai módszerek
      • Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása
      • Az élelmiszer-ellátó rendszer - a jelen kihívásai és a jövő tervei
    • Tudomány 2019/4
      • Virágporok és mézek aminosavösszetételének vizsgálata
      • Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire
      • Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
      • Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei
    • Tudomány 2019/3
      • Csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése – 2. rész: Műszeres állományvizsgálat és érzékszervi minősítés
      • Real-Time PCR készülék bevezetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal debreceni laboratóriumában Salmonella kimutatás céljából
      • A gyógynövények fogyasztásának jellemzői Magyarországon
      • Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása
    • Tudomány 2019/2
      • A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása
      • Csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése – 1. rész: A gyártástechnológia kidolgozása
      • Conjoint-analízis alkalmazása megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperkegomba- termékek fogyasztói optimalizálásában
      • Hazai kereskedelmi forgalomban kapható almalevek minőségi paramétereinek összehasonlítása
    • Tudomány 2019/1
      • Kávéminták eredetazonosítása FT-NIR-eljárással
      • A zöldség- és gyümölcsfogyasztás vizsgálatának lehetősége az elméleteken átívelő dinamikus COM-B modell alapján
      • Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon
      • Élelmiszerek ásványianyag-tartalma – Palládium az élelmiszerekben
    • Tudomány 2018/4
      • Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
      • Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága
      • Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére
      • Egysejtfehérjék beépítése gyulladásos bélbetegek diétájába
    • Tudomány 2018/3
      • A termékvisszahívás fogyasztói megítélése az élelmiszerágazatban
      • Mesterséges neurális hálózatok élelmiszer-tudományi alkalmazásai és nemzetközi trendjei
      • A kávézacc – néhány beltartalmi paraméter és FT-NIR spektrum vizsgálata
    • Tudomány 2018/2
      • Sörök érzékszervi fejlesztési irányainak meghatározása penalty analízis módszerével
      • Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
      • Alapíz-felismerő képesség vizsgálata a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatóinak körében
      • A háziméh és egyéb beporzó fajok védelmére irányuló intézkedések a növényvédelemben
    • Tudomány 2018/1
      • A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
      • Pszeudocereália alkalmazási lehetőségei a termékfejlesztésben
      • A gyümölcscukor humánbiológiai jellemzői
    • Tudomány 2017/4
      • Érzékszervi kedveltség predikciója mesterséges neurális hálózatokkal, fagyasztott csemegekukorica-fajták példáján bemutatva
      • Új élelmiszerek allergén kockázatai
      • Élelmiszerek stronciumtartalmának és a stroncium biológiai szerepének vizsgálata
      • A narancsborok megítélése az új élelmiszer-fogyasztási trendek tükrében
    • Tudomány 2017/3
      • A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
      • Élelmiszer-vizsgálati kísérletek középiskolás diákok oktatásában
      • Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszer- és takarmánybiztonsági megítélése
      • A tej hőkezelésének élelmiszer-biztonsági és energetikai vizsgálata
    • Tudomány 2017/2
      • Az őszi búza ásványianyag-tartalmának értékelése az új vizsgálatok tükrében/eredményeként
      • Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere
      • Takarmányozásra használt növényi alapanyagok DON, F-2, T-2 mikotoxin vizsgálata ELISA-módszerrel
      • A tejgazdálkodás történelmi szerepe az európai társadalmak formálásában
      • Hungalimentaria 2017 tudományos konferencia
      • ENSZ-tagállamok konferenciája (CCMAS)
    • Tudomány 2017/1
      • Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága
      • A chiamag mint új élelmiszer
      • Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési módszereinek felülvizsgálata
      • Természettudományos oktatás az iskolában élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Könyvajánló 2017/1
    • Tudomány 2016/4
      • Növényvédő szerek mérése élelmiszerekből SFE-SFC-MSMS rendszerrel
      • A biofoszfát élelmiszerbiztonsági jelentősége a biztonságos élelmiszeripari növénytermesztésben
      • Fajtamézek botanikai eredetének vizsgálata
      • Érzékszervi bírálók egyetértésének nyomon követése
      • Minőségi magyar termékek nyomában – a Magyar Élelmiszerkönyv működése
    • Tudomány 2016/3
      • A túlérzékenységi reakciókat kiváltó fehérjék viselkedése élelmiszer-feldolgozási folyamatok során
      • Iskolai természettudományos képzés élelmiszervizsgálati kísérletek segítségével
      • Árusítási és árképzési gyakorlatok a termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésében
      • Stevia: az édesítőszeren túl
    • Tudomány 2016/2
      • Pörkölés hatása növényolajok oxidációs stabilitására
      • Kukorica hibridek genetikai-tisztaság vizsgálata MALDI-TOF tömegspektrometriás módszerrel
      • Szemkamerás vizsgálatok egy élelmiszer fogyasztói megítélésében
      • Rovarok, mint „új” élelmiszerek
    • Tudomány 2016/1
      • Ehető filmbevonatok baromfiipari vörösáru-termékek (virsli) csomagolására
      • Omega-3 zsírsavforrásokkal kiegészített húskészítmények vizsgálata
      • Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Internetes élelmiszer-vásárlási szokások Magyarországon
      • A WHO/FAO Codex Alimentarius Bizottságának élelmiszer-analitikai és mintavételi konferenciája Budapesten
    • Tudomány 2015/4
      • A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 2. rész
      • A magyar fűszerpaprika érzékszervi egyedisége és jelentősége az imázsformálásban
      • Általános iskolások élelmiszerbiztonsági kockázatészlelése
    • Tudomány 2015/3
      • A nikkel esszencialitásának vizsgálata
      • Sous-vide húsokban előforduló humán patogén baktériumok hőrezisztenciájának vizsgálata
      • Kávé vízoldható összes polifenoltartalmának és antioxidáns hatásának változása a pörkölési hőmérséklet függvényében
    • Tudomány 2015/2
      • Általános - és középiskolás diákok kémia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Hazai élelmiszerek részaránya a magyarországi kiskereskedelmi láncok választékában
      • Az ismeret hatása az élelmiszer-ipari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára
      • A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme – szakirodalmi áttekintés
      • Ms Excel-alapú módszer célorientált mintavételi terv készítéséhez
      • Tejzsír hatása margarinkeverékek fizikai tulajdonságaira
    • Tudomány 2015/1
      • Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök.
      • Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre
      • A NÉBiH hírei - A friss narancs tételek mindenben megfeleltek a minőségi előírásoknak
      • Nemzetközi és hazai zöldség-gyümölcsfogyasztás, módszertani kérdések
      • Módszerfejlesztés antibiotikumok meghatározására tejmintákból on-line szilárd fázisú extrakciós UHPLC-MS/MS módszerrel
    • Tudomány 2014/4
      • Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése
      • Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikro-biológiai kockázatbecslés eszköze
      • Hársmézminták mért fizikai és kémiai jellemzői közötti összefüggés
      • Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal
    • Tudomány 2014/3
      • Az élelmiszeriparban alkalmazott fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálata (2002-2013)
      • Fogyasztói kutatások az élelmiszerlánc-felügyelet szolgálatában
      • A borsmenta hatóanyagai mézben
      • Hársméz diasztázaktivitásának változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2014. év június-szeptember hónapban bevezetett szabványok
      • A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására
      • Mikotoxinok álarcban
      • A glifozát maradékainak jelenléte környezetünkben, és analitikai meghatározásának lehetőségei
    • Tudomány 2014/2
      • Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély?
      • Telepszámok szerepe az ivóvízszolgáltatásban
      • Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből
      • Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelem-tartalom meghatározási lehetőségei ICP-MS technikával
    • Tudomány 2014/1
      • Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége
      • Hársméz színjellemzőinek változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során
      • A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására
      • Tejtermékfejlesztés zsírsavösszetétel-módosítással
      • Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban
      • Az uborka (Cucumis sativus) érése során bekövetkező beltartalmi értékváltozások
  • Jogi kérdések
    • Jogi kérdések 2021/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2021/1
    • Jogi kérdések 2020/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek
    • Jogi kérdések 2020/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/3
    • Jogi kérdések 2020/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/2
    • Jogi kérdések 2020/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/1
    • Jogi kérdések 2019/3
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/3
    • Jogi kérdések 2019/2
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/2
    • Jogi kérdések 2019/1
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/1
    • Jogi kérdések 2018/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/4_
    • Jogi kérdések 2018/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/3
    • Jogi kérdések 2018/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/2
    • Jogi kérdések 2018/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/1
      • Nagy az érdeklődés az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 májusban megjelent magyar-angol nyelvű kiadása iránt
    • Jogi kérdések 2017/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/4
    • Jogi kérdések 2017/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/3
    • Jogi kérdések 2017/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/2
    • Jogi kérdések 2017/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/1
    • Jogi kérdések 2016/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/4
    • Jogi kérdések 2016/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/3
    • Jogi kérdések 2016/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/2
    • Jogi kérdések 2016/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/1
    • Jogi kérdések 2015/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/4.
    • Jogi kérdések 2015/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/3
    • Jogi kérdések 2015/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/2.
    • Jogi kérdések 2015/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/1
      • A megfelelőség ellenőrzése élelmiszerrel érintkező anyagoknál - ásványi olajok migrációja a csomagolóanyagból az élelmiszerbe
      • Új élelmiszer-jelölési eljárások alkalmazásba vétele ütemének elemzése Magyarországon az élelmiszer-vállalkozások körében
    • Jogi kérdések 2014/4
      • A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabály-vizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása
      • Élelmiszerrel rendeltetésszerűen érintkező anyagok gyártására vonatkozó egyes uniós követelmények
      • Nemzeti szabványosítási hírek
    • Jogi kérdések 2014/3
    • Jogi kérdések 2014/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek - 2014/4. szám
    • Jogi kérdések 2014/1
      • Jogi kérdések - Rovatindító: Célunk az élelmiszerjog értelmezése
      • Hogyan értékeljük a műanyagalapú csomagolóanyag-beszállítónk megfelelőségi nyilatkozatát?
  • Kitekintő
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/3
      • Hazai körkép 2020/3
      • Kitekintő 2020/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/2
      • Hazai körkép 2020/2
      • Kitekintő 2020/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/1
      • Hazai körkép 2020/1
      • Kitekintő 2020/1
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/4
      • Hazai körkép 2019/4
      • Kitekintő 2019/4
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/3
      • Hazai Körkép 2019/3
      • Kitekintő 2019/3
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/2
      • Hazai Körkép 2019/2
      • Kitekintő 2019/2
    • Kitekintő, Hazai körkép 2019/1
      • Hazai körkép 2019/1
      • Kitekintő 2019/1
    • Kitekintő, Hazai körkép 2018/4
      • Hazai körkép 2018/4
      • Kitekintő 2018/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/3
      • Hazai körkép 2018/3
      • Kitekintő 2018/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/2
      • Hazai körkép 2018/2
      • Kitekintő 2018/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/1
      • Hazai körkép 2018/1
      • Lapszemle 2018/1
      • Kitekintő 2018/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/4
      • Hazai körkép 2017/4
      • Kitekintő 2017/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/3
      • Hazai körkép 2017/3
      • Kitekintő 2017/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/2
      • Hazai körkép 2017/2
      • Kitekintő 2017/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/1
      • Hazai körkép 2017/1
      • Kitekintő 2017/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/3
      • Kitekintő 2016/3
      • Hazai körkép 2016/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/4
      • Hazai körkép 2016/4
      • Kitekintő 2016/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/2
      • Hazai körkép 2016/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/1
      • Hazai körkép 2016/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/4
      • Hazai körkép 2015/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/3
      • Hazai körkép 2015/3
      • Kitekintő, 2015/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/2
      • Kitekintő 2015/2.
      • Hazai körkép 2015/2.
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/1
      • Hazai körkép 2015/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/4
      • Kitekintő 2014/4
      • Hazai körkép 2014/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/2
  • Szerzők
  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép
  • Beköszöntő
    • Beköszöntő 2021/1
    • Beköszöntő 2020/4
    • Beköszöntő 2020/3
    • Beköszöntő 2020/2
    • Beköszöntő 2020/1
    • Beköszöntő 2019/4
    • Beköszöntő 2019/3
    • Beköszöntő 2019/2
    • Beköszöntő 2019/1
    • Beköszöntő 2018/4
    • Beköszöntő 2018/3
    • Beköszöntő 2018/2
    • Beköszöntő 2018/1
    • Beköszöntő 2017/4
    • Beköszöntő 2017/3
    • Beköszöntő 2017/2
    • Beköszöntő 2017/1
    • Beköszöntő 2016/4
    • Beköszöntő 2016/3
    • Beköszöntő 2016/2
    • Beköszöntő 2016/1
    • Beköszöntő 2015/4
    • Beköszöntő 2015/3
    • Beköszöntő 2015/2
    • Beköszöntő 2015/1
    • Beköszöntő 2014/3
    • Beköszöntő 2014/2
    • Beköszöntő 2014/1
  • Középpontban
    • Középpontban 2021/1
      • Közeli-infravörös spektroszkópia: gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére
    • Középpontban 2020/4
      • In vitro humán emésztési modellek alkalmazása a táplálkozástudomány területén
      • Prof. Dr. Csapó János egyetemi tanárt Életfa díj bronz fokozatával tüntették ki
      • A Viresol Kft. minőségellenőrző- és kutatólaboratórium ismertetése
    • Középpontban 2020/3
      • Poláros célkomponensek meghatározása: HILIC-MS módszerek az élelmiszeranalitikában
    • Középpontban 2020/2
      • Vírusok az élelmiszerekben az új koronavírus-járvány fényében
    • Középpontban 2020/1
      • Élelmiszereink mikotoxin és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszerbiztonsági megítélése, 1. rész. Növényvédőszer-maradékok
    • Középpontban 2019/4
      • Aquaphotomics: a közeli infravörös spektroszkópia innovatív, vízközpontú alkalmazása
    • Középpontban 2019/3
      • Az érték alapú szegmentáció és az élelmiszerválasztás közbeni szemmozgás közötti összefüggések: esettanulmány kenyerekkel
    • Középpontban 2019/2
      • Étrend-kiegészítő készítmények vizsgálatának tapasztalatai
    • Középpontban 2019/1
      • Funkcionális élelmiszerek
    • Középpontban 2018/4
      • Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
    • Középpontban 2018/3
      • Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon
    • Középpontban 2018/2
      • Nagyhatékonyságú szermaradék-vizsgálat: antibakteriális szerek meghatározása élelmiszerekből folyadékkromatográfiás szűrő és megerősítő módszerekkel
    • Középpontban 2018/1
      • Élelmiszereink akrilamid-tartalma – egy Maillard-reakció termékének élelmiszer-biztonsági vonatkozásai
    • Középpontban 2017/4
      • A növényvédőszer-maradék expozícióbecsléséhez használt fogyasztási adatok bizonytalanságának néhány kritikus eleme
    • Középpontban 2017/3
      • Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszer-kutatásban
    • Középpontban 2017/2
      • Klórpropanolok és glicidol-észterek előfordulása élelmiszerekben - Irodalmi áttekintés
    • Középpontban 2017/1
      • Szteroidszármazékok LC-MS/MS módszerű analízise: szelektív minta-előkészítési eljárások kevert módú szilárd fázisú extrakció és pH-kontroll alkalmazásával
    • Középpontban 2016/3
      • Kedveltségtesztek speciális elrendezései, kávéitalok fogyasztói preferenciái
    • Középpontban 2016/4
      • A deflegmáció hatása a gyümölcspárlatok komponenseinek relatív illékonyságára
    • Középpontban 2016/2
      • Mikroműanyagok a környezetben és a táplálékláncban
    • Középpontban 2016/1
      • Szemelvények az élelmiszer-biztonság történelméből
      • Növényvédőszer-maradék vizsgálata Magyarországon 1967 és 2015 között
    • Középpontban 2015/4
      • A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében
    • Középpontban 2015/3
      • A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 1. rész
      • Demográfiai tényezők hatása a fogyasztói élelmiszer-pazarlásra
    • Középpontban 2015/2
      • Gyógynövény drogokból és teakeverékből készült tea flavonoid-tartalmának vizsgálata
    • Középpontban 2015/1
      • Különböző víz- és élelmiszerminták arzéntartalmának vizsgálati eredményei
    • Középpontban 2014/4
      • A kémiai Nobel-díj és a Staphylococcus aureus. A modern tömegspektrometria szerepe a mikroorganizmusok azonosításában
      • Búcsú Farkas József akadémikustól
      • A NÉBiH hírei - Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon
    • Középpontban 2014/3
      • A búza sütőipari minőség fogalmának alakulása
    • Középpontban 2014/2
      • Kutatás – fejlesztés – innováció - Stratégiai szemlélet és partnerség a kutatásban
      • Az élelmiszerek növényvédőszer-maradék tartalma ellenőrzésének elvi alapjai és gyakorlati megvalósítása
    • Középpontban 2014/1
      • „Kitörünk a hatóság misztériumából!” - Interjú dr. Oravecz Mártonnal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökével
        • Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei
      • A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények – az elmúlt 30 év tükrében
  • Tudomány
    • Tudomány 2021/1
      • Élelmiszerek tápérték jelölésének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon; Történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig
      • Gyümölcsjoghurtok eltarthatóságának vizsgálata az ízesítőanyagok kezeléseinek függvényében
      • Funkcionális célú majonéz szószok gyártási technológiájának kutatás-fejlesztése
      • A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása
    • Tudomány 2020/4
      • Vega hamburgerek, vegán húsok? Az Európai Parlament döntése a növényi alapú húspótló élelmiszerek elnevezéséről
      • Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása
      • Különböző zöldségfajokból előállított mikrozöldségek (microgreen-ek) értékelése
      • Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei - áttekintés
      • SPME technika alkalmazása a tejipari termékek minőségi mutatóinak meghatározásához
    • Tudomány 2020/3
      • Az élelmiszerek kettős minőségének fogyasztói megítélése kérdőíves felmérés alapján
      • Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
      • Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása
      • Növényi adalékanyagok hatásának tanulmányozása liszt sütési tulajdonságaira és pékáruk minőségi mutatóira
      • Az élelmiszer-ellátó rendszer, 2. rész − hazai kihívások, megoldási javaslatok
    • Tudomány 2020/2
      • Élelmiszereink mikotoxin- és növényvédőszer-maradék szennyezettségének élelmiszerbiztonsági megítélése, 2. rész. Mikotoxinok
      • „Vörös túró” etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
      • Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával
      • Tőgyegészségügyi vizsgálatok egy hazai magyartarka kisgazdaságban; élelmiszerbiztonsági összefüggések
      • Élelmiszerek ásványi anyag tartalma: ozmium az élelmiszerekben
    • Tudomány 2020/1
      • Tej és tejtermékek hamisítása, és a hamisítás kimutatására alkalmas analitikai módszerek
      • Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása
      • Az élelmiszer-ellátó rendszer - a jelen kihívásai és a jövő tervei
    • Tudomány 2019/4
      • Virágporok és mézek aminosavösszetételének vizsgálata
      • Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire
      • Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
      • Az élelmiszeripari termékek környezeti hatásai és számszerűsítésük nehézségei
    • Tudomány 2019/3
      • Csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése – 2. rész: Műszeres állományvizsgálat és érzékszervi minősítés
      • Real-Time PCR készülék bevezetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal debreceni laboratóriumában Salmonella kimutatás céljából
      • A gyógynövények fogyasztásának jellemzői Magyarországon
      • Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása
    • Tudomány 2019/2
      • A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása
      • Csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése – 1. rész: A gyártástechnológia kidolgozása
      • Conjoint-analízis alkalmazása megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperkegomba- termékek fogyasztói optimalizálásában
      • Hazai kereskedelmi forgalomban kapható almalevek minőségi paramétereinek összehasonlítása
    • Tudomány 2019/1
      • Kávéminták eredetazonosítása FT-NIR-eljárással
      • A zöldség- és gyümölcsfogyasztás vizsgálatának lehetősége az elméleteken átívelő dinamikus COM-B modell alapján
      • Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon
      • Élelmiszerek ásványianyag-tartalma – Palládium az élelmiszerekben
    • Tudomány 2018/4
      • Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
      • Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága
      • Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére
      • Egysejtfehérjék beépítése gyulladásos bélbetegek diétájába
    • Tudomány 2018/3
      • A termékvisszahívás fogyasztói megítélése az élelmiszerágazatban
      • Mesterséges neurális hálózatok élelmiszer-tudományi alkalmazásai és nemzetközi trendjei
      • A kávézacc – néhány beltartalmi paraméter és FT-NIR spektrum vizsgálata
    • Tudomány 2018/2
      • Sörök érzékszervi fejlesztési irányainak meghatározása penalty analízis módszerével
      • Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
      • Alapíz-felismerő képesség vizsgálata a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatóinak körében
      • A háziméh és egyéb beporzó fajok védelmére irányuló intézkedések a növényvédelemben
    • Tudomány 2018/1
      • A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
      • Pszeudocereália alkalmazási lehetőségei a termékfejlesztésben
      • A gyümölcscukor humánbiológiai jellemzői
    • Tudomány 2017/4
      • Érzékszervi kedveltség predikciója mesterséges neurális hálózatokkal, fagyasztott csemegekukorica-fajták példáján bemutatva
      • Új élelmiszerek allergén kockázatai
      • Élelmiszerek stronciumtartalmának és a stroncium biológiai szerepének vizsgálata
      • A narancsborok megítélése az új élelmiszer-fogyasztási trendek tükrében
    • Tudomány 2017/3
      • A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
      • Élelmiszer-vizsgálati kísérletek középiskolás diákok oktatásában
      • Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszer- és takarmánybiztonsági megítélése
      • A tej hőkezelésének élelmiszer-biztonsági és energetikai vizsgálata
    • Tudomány 2017/2
      • Az őszi búza ásványianyag-tartalmának értékelése az új vizsgálatok tükrében/eredményeként
      • Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere
      • Takarmányozásra használt növényi alapanyagok DON, F-2, T-2 mikotoxin vizsgálata ELISA-módszerrel
      • A tejgazdálkodás történelmi szerepe az európai társadalmak formálásában
      • Hungalimentaria 2017 tudományos konferencia
      • ENSZ-tagállamok konferenciája (CCMAS)
    • Tudomány 2017/1
      • Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága
      • A chiamag mint új élelmiszer
      • Leíró vizsgálatot végző érzékszervi bírálók teljesítményértékelési módszereinek felülvizsgálata
      • Természettudományos oktatás az iskolában élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Könyvajánló 2017/1
    • Tudomány 2016/4
      • Növényvédő szerek mérése élelmiszerekből SFE-SFC-MSMS rendszerrel
      • A biofoszfát élelmiszerbiztonsági jelentősége a biztonságos élelmiszeripari növénytermesztésben
      • Fajtamézek botanikai eredetének vizsgálata
      • Érzékszervi bírálók egyetértésének nyomon követése
      • Minőségi magyar termékek nyomában – a Magyar Élelmiszerkönyv működése
    • Tudomány 2016/3
      • A túlérzékenységi reakciókat kiváltó fehérjék viselkedése élelmiszer-feldolgozási folyamatok során
      • Iskolai természettudományos képzés élelmiszervizsgálati kísérletek segítségével
      • Árusítási és árképzési gyakorlatok a termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésében
      • Stevia: az édesítőszeren túl
    • Tudomány 2016/2
      • Pörkölés hatása növényolajok oxidációs stabilitására
      • Kukorica hibridek genetikai-tisztaság vizsgálata MALDI-TOF tömegspektrometriás módszerrel
      • Szemkamerás vizsgálatok egy élelmiszer fogyasztói megítélésében
      • Rovarok, mint „új” élelmiszerek
    • Tudomány 2016/1
      • Ehető filmbevonatok baromfiipari vörösáru-termékek (virsli) csomagolására
      • Omega-3 zsírsavforrásokkal kiegészített húskészítmények vizsgálata
      • Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Internetes élelmiszer-vásárlási szokások Magyarországon
      • A WHO/FAO Codex Alimentarius Bizottságának élelmiszer-analitikai és mintavételi konferenciája Budapesten
    • Tudomány 2015/4
      • A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 2. rész
      • A magyar fűszerpaprika érzékszervi egyedisége és jelentősége az imázsformálásban
      • Általános iskolások élelmiszerbiztonsági kockázatészlelése
    • Tudomány 2015/3
      • A nikkel esszencialitásának vizsgálata
      • Sous-vide húsokban előforduló humán patogén baktériumok hőrezisztenciájának vizsgálata
      • Kávé vízoldható összes polifenoltartalmának és antioxidáns hatásának változása a pörkölési hőmérséklet függvényében
    • Tudomány 2015/2
      • Általános - és középiskolás diákok kémia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
      • Hazai élelmiszerek részaránya a magyarországi kiskereskedelmi láncok választékában
      • Az ismeret hatása az élelmiszer-ipari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára
      • A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme – szakirodalmi áttekintés
      • Ms Excel-alapú módszer célorientált mintavételi terv készítéséhez
      • Tejzsír hatása margarinkeverékek fizikai tulajdonságaira
    • Tudomány 2015/1
      • Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök.
      • Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre
      • A NÉBiH hírei - A friss narancs tételek mindenben megfeleltek a minőségi előírásoknak
      • Nemzetközi és hazai zöldség-gyümölcsfogyasztás, módszertani kérdések
      • Módszerfejlesztés antibiotikumok meghatározására tejmintákból on-line szilárd fázisú extrakciós UHPLC-MS/MS módszerrel
    • Tudomány 2014/4
      • Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése
      • Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikro-biológiai kockázatbecslés eszköze
      • Hársmézminták mért fizikai és kémiai jellemzői közötti összefüggés
      • Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal
    • Tudomány 2014/3
      • Az élelmiszeriparban alkalmazott fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálata (2002-2013)
      • Fogyasztói kutatások az élelmiszerlánc-felügyelet szolgálatában
      • A borsmenta hatóanyagai mézben
      • Hársméz diasztázaktivitásának változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2014. év június-szeptember hónapban bevezetett szabványok
      • A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására
      • Mikotoxinok álarcban
      • A glifozát maradékainak jelenléte környezetünkben, és analitikai meghatározásának lehetőségei
    • Tudomány 2014/2
      • Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély?
      • Telepszámok szerepe az ivóvízszolgáltatásban
      • Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből
      • Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelem-tartalom meghatározási lehetőségei ICP-MS technikával
    • Tudomány 2014/1
      • Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége
      • Hársméz színjellemzőinek változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során
      • A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására
      • Tejtermékfejlesztés zsírsavösszetétel-módosítással
      • Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban
      • Az uborka (Cucumis sativus) érése során bekövetkező beltartalmi értékváltozások
  • Jogi kérdések
    • Jogi kérdések 2021/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2021/1
    • Jogi kérdések 2020/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek
    • Jogi kérdések 2020/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/3
    • Jogi kérdések 2020/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/2
    • Jogi kérdések 2020/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2020/1
    • Jogi kérdések 2019/3
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/3
    • Jogi kérdések 2019/2
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/2
    • Jogi kérdések 2019/1
      • Nemzeti Szabványosítási Hírek 2019/1
    • Jogi kérdések 2018/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/4_
    • Jogi kérdések 2018/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/3
    • Jogi kérdések 2018/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/2
    • Jogi kérdések 2018/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2018/1
      • Nagy az érdeklődés az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 májusban megjelent magyar-angol nyelvű kiadása iránt
    • Jogi kérdések 2017/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/4
    • Jogi kérdések 2017/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/3
    • Jogi kérdések 2017/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/2
    • Jogi kérdések 2017/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2017/1
    • Jogi kérdések 2016/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/4
    • Jogi kérdések 2016/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/3
    • Jogi kérdések 2016/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/2
    • Jogi kérdések 2016/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2016/1
    • Jogi kérdések 2015/4
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/4.
    • Jogi kérdések 2015/3
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/3
    • Jogi kérdések 2015/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/2.
    • Jogi kérdések 2015/1
      • Nemzeti szabványosítási hírek 2015/1
      • A megfelelőség ellenőrzése élelmiszerrel érintkező anyagoknál - ásványi olajok migrációja a csomagolóanyagból az élelmiszerbe
      • Új élelmiszer-jelölési eljárások alkalmazásba vétele ütemének elemzése Magyarországon az élelmiszer-vállalkozások körében
    • Jogi kérdések 2014/4
      • A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabály-vizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása
      • Élelmiszerrel rendeltetésszerűen érintkező anyagok gyártására vonatkozó egyes uniós követelmények
      • Nemzeti szabványosítási hírek
    • Jogi kérdések 2014/3
    • Jogi kérdések 2014/2
      • Nemzeti szabványosítási hírek - 2014/4. szám
    • Jogi kérdések 2014/1
      • Jogi kérdések - Rovatindító: Célunk az élelmiszerjog értelmezése
      • Hogyan értékeljük a műanyagalapú csomagolóanyag-beszállítónk megfelelőségi nyilatkozatát?
  • Kitekintő
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/3
      • Hazai körkép 2020/3
      • Kitekintő 2020/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/2
      • Hazai körkép 2020/2
      • Kitekintő 2020/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2020/1
      • Hazai körkép 2020/1
      • Kitekintő 2020/1
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/4
      • Hazai körkép 2019/4
      • Kitekintő 2019/4
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/3
      • Hazai Körkép 2019/3
      • Kitekintő 2019/3
    • Kitekintő, Hazai Körkép 2019/2
      • Hazai Körkép 2019/2
      • Kitekintő 2019/2
    • Kitekintő, Hazai körkép 2019/1
      • Hazai körkép 2019/1
      • Kitekintő 2019/1
    • Kitekintő, Hazai körkép 2018/4
      • Hazai körkép 2018/4
      • Kitekintő 2018/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/3
      • Hazai körkép 2018/3
      • Kitekintő 2018/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/2
      • Hazai körkép 2018/2
      • Kitekintő 2018/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2018/1
      • Hazai körkép 2018/1
      • Lapszemle 2018/1
      • Kitekintő 2018/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/4
      • Hazai körkép 2017/4
      • Kitekintő 2017/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/3
      • Hazai körkép 2017/3
      • Kitekintő 2017/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/2
      • Hazai körkép 2017/2
      • Kitekintő 2017/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2017/1
      • Hazai körkép 2017/1
      • Kitekintő 2017/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/3
      • Kitekintő 2016/3
      • Hazai körkép 2016/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/4
      • Hazai körkép 2016/4
      • Kitekintő 2016/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/2
      • Hazai körkép 2016/2
    • Kitekintő, hazai körkép 2016/1
      • Hazai körkép 2016/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/4
      • Hazai körkép 2015/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/3
      • Hazai körkép 2015/3
      • Kitekintő, 2015/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/2
      • Kitekintő 2015/2.
      • Hazai körkép 2015/2.
    • Kitekintő, hazai körkép 2015/1
      • Hazai körkép 2015/1
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/4
      • Kitekintő 2014/4
      • Hazai körkép 2014/4
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/3
    • Kitekintő, hazai körkép 2014/2
  • Szerzők
  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép
Szerzők » Kerekes László

Kerekes László publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:



 

Kerekes László és Sitkei András: A méz minősége és minősítése - ÉVIK 1996/3

 

Kerekes László: Búzalisztek Fusarium F-2 és T-2 toxin szennyeződésének gyors meghatározása automatizált enzimimmunanalitikai mérőrendszerrel - ÉVIK 1995/3

 

Kerekes László: Búzalisztek gliadin (glutén)-tartalmának gyors meghatározása enzimimmunanalitikai eljárással - ÉVIK 1995/1

 

Kerekes László: Szója- és tejfehérje készítmények proteintartalmának meghatározása automatizált enzimimmun-analitikai eljárással hőkezelt húskészítményekben - ÉVIK 1994/2

 

Kerekes László, Bán Szilvia: Direkt potenciometrikus klorid-tartalom meghatározás módszerösszehasonlító vizsgálata 2 - ÉVIK 1992/4

 

Kerekes László: A cukor mikrobiológiai minőségének alakulása - ÉVIK 1984/1-2

Aktuális szám Korábbi lapszámok 1955-től Szabad hozzáférés
Kéziratok fogadása
Letölthető mellékletek
Szerkesztőbizottság
Impresszum

AKTUÁLIS LAPSZÁMUNK

HIRDETÉSEK




















WESSLING Nonprofit Kft.

1045 Budapest, Anonymus u. 6.

Tel.: 06 1 872 3600

Fax: 06 1 435 0100

www.wirec.eu

www.wessling.hu

Partnereink:

NÉBiH

EOQ MNB

Biomi

Mangfood

Laboratorium.hu

www.eviko.hu