Békés Ferenc publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:


Békés Ferenc: A búza „sütőipari minőség” fogalmának alakulása a kezdetektől napjainkig a gabonavegyész szemével – akadémiai székfoglaló előadás részletei - ÉVIK 2014/3

 

Lásztity Radomir, Békés Ferenc, Zsigmond Attila, Smied István, Merész Péter: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata (II. rész): turbidimetriás zsírmeghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben - ÉVIK 1982/4

 

Zsigmond Attila, Békés Ferenc, Ungár Erika: Az aminosav-analízis hibaforrásainak vizsgálata (I. rész): az analízisfolyamat hibái - ÉVIK 1982/1-2

 

Lásztity Radomir, Merész Péter, Békés Ferenc, Smied István, Zsigmond Attila: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata - ÉVIK 1981/3

 

Lásztity Radomir, Tran The Truyen, Békés Ferenc, Rékasi Tibor: Tejporok és tejalapú tápszerek szabad zsírtartalmának változása a tárolás alatt  - ÉVIK 1980/4-5

 

Békés Ferenc, Váradi Gyula: Hazái búzák lipoproteinjeinek vizsgálata (IV. rész): purotionin frakciók finomabb összetételének vizsgálata - ÉVIK 1976/5-6

 

Békés Ferenc: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata (III. rész): a purotionin tisztítása és frakcióinak vizsgálata - ÉVIK 1976/3

 

Békés Ferenc, Monori Sándor: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata II. A purotionin izolálásának metodikai problémái - ÉVIK 1975/4

 

Monori Sándor, Rékasi Tibor, Békés Ferenc: Takarmánykeverékek szintetikus antioxidáns tartalmának vizsgálata. II. - ÉVIK 1975/3