Hazai körképSzerzők: Szunyogh Gábor

ÖSSZEFOGLALÁS

Klorát és perklorát: szigorodik a szabályozás A klorátokat (ClO3- -ionokat) tartalmazó készítmények széles körben elterjedt totális (nem szelektív) gyomirtó szerek, amelyek alkalmazását az Európai Unió területén már 2011-ben ugyan betiltottak, ám még mindig sok maradt belőle a környezetben, ráadásul a vizek klórozásával és a különböző fertőtlenítő szerek használatának gyakoribbá válásával folyamatos a klorát-maradékok utánpótlása is.

Szennyezőanyagok a kukoricában. Miért szükséges vizsgálni? A kukorica betakarítása augusztusban megkezdődött. Miért fontos a peszticidek és mikotoxinok vizsgálata? Magyarország egyik legtapasztaltabb laboratóriuma, a növényvédő szerek vizsgálatában is élen járó WESSLING Tudásközpont szakértői válaszolnak.

Magyarország cukormentes tortája, a „Szentivánéji álom” a laboratóriumban „Kicsi Gesztenye”, „Pöttyös Panni” és „Barackos Buborék” után az idei nyertes, azaz a „Szentivánéji Álom” is látogatást tett a WESSLING Hungary Kft. Élelmiszervizsgáló Laboratóriumában. A mesés elnevezések igazi remekműveket, cukormentes (hozzáadott cukor nélküli) tortákat jelölnek: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét alaposan megvizsgálták.

Étrend-kiegészítők: miben bízhatunk? A koronavírus terjedése során újra a figyelem középpontjába kerültek a különböző étrend-kiegészítő készítmények. Hogyan vizsgálja a laboratórium az étrend-kiegészítőket?

 

 


Cikk letöltése

 

Teljes szám letöltése

 

Korábbi lapszámok