Hazai körkép 2017/3

2017. június 15., csütörtök

Szerző: Szunyogh Gábor

Kihirdették Magyarország Cukormentes Tortáját

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül ké¬szült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figye¬lem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni győzelmét az Országház¬ban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismer¬tetésével együtt. A tortát az idén is a független élelmiszer-vizsgáló laboratóriumot is működtető WESSLING Hungary Kft. vizsgálta. 
Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figye¬lem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Or-szágos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyre az ország bármely cuk-rászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cuk¬rászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese a Pöttyös Panni lett, melyet a bu¬dapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg. 
A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisz¬tet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége.