Biztonságosak a bébitápszerek

2017. június 15., csütörtök

Szerző: Zanathy Réka, Szunyogh Gábor


Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) megállapította, hogy a tehén- vagy kecsketejből készült legalább 1,6 g / 100 kcal fehérjetartalmú csecsemőtápszer biztonságos. A jelenlegi uniós jogszabályok szerint a minimális fehérjetartalom 1,8 g / 100kcal.

A tudományos felméréshez az EFSA a 6-12 hónapos korú csecsemők étkezési fehérje követelményeit vizsgálta, figyelembe véve az anyatej fehérjetartalmát a szoptatás első évében és az egészséges európai csecsemők étrendi felméréseiből származó fehérjefogyasztást.

 

Az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy az intakt tehén- vagy kecsketej, amely legalább 1,6 g / 100 kcal-os fehérjetartalmú, az erre vonatkozó uniós jogszabályok követelményeinek megfelelően biztonságos, és fogyasztásra alkalmas az egészséges európai csecsemők számára.

Az EFSA olyan tartósított tápszereket is figyelembe vett, amelyek más forrásból származó fehérjét tartalmaznak, mint a tehén vagy a kecsketej, de a rendelkezésre álló adatok nem tették lehetővé, hogy megállapítsák a szójafehérje-izolátumokból vagy fehérje-hidrolizátumokból származó hasonló fehérjetartalmú tápszerek biztonságosságát és alkalmasságát.

 

Forrás: https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/170511-0

 

 

A tartalom további részleteinek megtekintéséhez kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még Ön nem regisztrált felhasználónk, kérjük, regisztráljon!


Élelmiszervizsgálati Közlemények előfizetési díjai:

 

1 évre (4 szám): 4200 Ft (4000 Ft + Áfa)

1 szám: 
1260 Ft (1200 Ft + Áfa)


További információért forduljon hozzánk bizalommal a kapcsolat menüpont alatt, vagy a kiadó eviko@wirec.eu e-mailcímén!

 

Köszönjük