Szerző: Szunyogh Gábor
Az élelmiszer-biztonság tudományos népszerűsítése
A szeptember 30-án szervezett Kutatók Éjszakáján a WESSLING Hungary Kft. független vizsgálólaboratórium több programmal is részt vett, ezek középpontjában pedig az élelmiszerek vizsgálata, az élelmiszer-biztonság állt.
Az ELTE lágymányosi épülettömbjében az egyetem és a WESSLING fenntartásában működő Elválasztástechnikai Oktató és Kutató Laboratóriumunk (EKOL) paprikaversenyt rendezett: az érdeklődők megismerkedhettek az analitikai kémia legalapvetőbb eszközeivel, megnézhették, hogyan is történt egy igazi, laboratóriumi mérés, nevezetesen a paprikák erősségének a mérése. Rengeteg méregerős paprika érkezett a laboratóriumba, és a szervezők nagy örömére számos általános és középiskolás is ellátogatott a rendezvényre.
Ugyancsak a középiskolás korosztálynak hirdették meg a Kutatók Éjszakája egyetlen kémiaversenyét a Klebelsberg Kultúrkúriában, amelynek társszervezője ezúttal a WESSLING Hungary Kft. volt. A feladatok és a kísérletek során a szervezők a kémia mindennapi életben betöltött szerepére igyekeztek felhívni a figyelmet szellemes, demonstratív eszközökkel.
read more ...