Hazai körkép 2016/3

2016. augusztus 25., csütörtök

Szerző: Szunyogh Gábor

Konferencia a cukorfogyasztásról

Cukorfogyasztás-csökkentés: egészségpolitikai célok és lehetőségek a táplálkozástudomány, az élelmiszerbiztonság, a technológia és a versenyképesség tükrében” címmel rendezett konferenciát az ÉFOSZ (Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége) 2016. június 8-án, Budapesten.

 

A rendezvény célja az volt, hogy az előadók és a résztvevők a lehető legtöbb oldalról megvitathassák napjaink egyik aktuális táplálkozástudományi és népegészségügyi kérdését, valamint tájékozódjanak mindazokról a lehetőségekről és kötöttségekről, amelyek a termékfejlesztés gyártói oldalának mozgásterét meghatározzák.

 

A csaknem száz fő részvételével lezajlott konferencia megfelelő mélységű háttér-információt biztosított az érintettek számára az Európai Unió által szorgalmazott cukorfogyasztás-csökkentési program hazai megvalósításához.

 

A tanácskozás célja volt az is, hogy az illetékes döntéshozók és a vállalkozások közös gondolkodását elősegítse annak érdekében, hogy azonosítsák a kérdés megoldása kapcsán felmerülő lehetőségeket és kihívásokat, nem utolsó sorban figyelembe véve az élelmiszeripar jelenlegi súlyos versenyképességi problémáit is.

 

A konferencián előadást tartott többek között Éder Tamás, az ÉFOSZ elnöke, Zsigó Róbert, az FM államtitkára, Biró Krisztina, az EMMI osztályvezetője, Sarkadi-Nagy Eszter, az OGYÉI-OÉTI főosztályvezetője és Szigeti Tamás, a WESSLING Hungary Kft. üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója, az Élelmiszervizsgálati Közlemények főszerkesztője is.

 read more ...