Hazai körkép 2016/2

2016. április 20., szerda

Szerző: Szunyogh Gábor

 

Középpontban a csapvíz

A Magyar Víziközmű Szövetség (MAVÍZ) a víz világnapja alkalmából a csapvízről rendezett kerekasztal-beszélgetésén többek között arra kereste a választ, miért annyira népszerű a palackos víz (annak ellenére, hogy sokkal drágább a csapvíznél), illetve valóban veszélyes-e a klór és az arzén.
A MAVÍZ által szervezett kerekasztal-beszélgetésen részt vett Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, dr. Laky Dóra docens, a Budapesti Műszaki Egyetem Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékéről, Major Éva, a Fővárosi Vízművek vízminőségi és környezetvédelmi igazgatója, Vargha Márta, az ÁNTSZ-OTH vízhigiénés és vízbiztonsági osztályának vezetője, Varga Gábor, a Gaja Környezetvédelmi Egyesület elnöke, Zsebők Lajos, a Vízmű Panoráma főszerkesztője, a beszélgetés moderátora, illetve Szigeti Tamás János, a független vizsgálólaboratóriumokat üzemeltető WESSLING Hungary Kft. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.
A beszélgetés során a jelenlévők számba vették a csapvízfogyasztás előnyeit (biztonságosabb, egészségesebb, leginkább környezetkímélő, olcsóbb, mindig friss) és hátrányait (utazás közben, benzinkúton sokszor csak az ásványvizet tudjuk választani, ugyanígy az iskolákban nincs kitéve víz az asztalra napközben).
 

 read more ...