Hazai körkép 2015/2.

2015. október 7., szerda

Szerző: Szunyogh Gábor

 

Jubilált a Hungalimentaria:Nagy sikerrel zárult az élelmiszer-tudomány legnagyobb seregszemléje -  Életre kelt az Élelmiszer:17. alkalommal rendezték meg a Szakma Napját - Esélyt az Ételnek Nap – Élelmiszerfeleslegből készítettek 5000 adag ételt - Összefogás az élelmiszerpazarlás ellen

 

Jubilált a Hungalimentaria - Nagy sikerrel zárult az élelmiszer-tudomány legnagyobb seregszemléje, a Hungalimentaria konferencia és kiállítás. Ha csak a számok tükrében szemléljük az immár tízedik alkalommal megrendezett Hungalimentaria konferenciát és kiállítást, talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az elmúlt húsz év legsikeresebb rendezvényén vagyunk túl – mondta el Dr. Szigeti Tamás János, a tanácskozás főszervezője, a házigazda WESSLING Hungary Kft. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.

 

Életre kelt az Élelmiszer – 17. alkalommal rendezték meg a Szakma Napját. Az Élelmiszer szaklap által május 28-án nagy sikerrel megrendezett konferencia kiemelt témái közt szerepelt a vasárnapi zárva tartás, a feketekereskedelem, az EKÁER-rendszer bevezetésének tapasztalatai, valamint az áfacsökkentés lehetőségei. A már megszokott módon az előadókat és a szakmai beszélgetések résztvevőit az iparág legfontosabb szereplői, a legnagyobb gyártó cégek, kereskedelmi láncok és a területet szabályozó állami szervek vezetői közül válogatták össze.


Összefogás az élelmiszerpazarlás ellen. Június 3-án és 4-én a Magyar Élelmiszerbank Egyesület rendezésében két egymást követő rendezvény is foglalkozott az élelmiszerpazarlás csökkentésének kérdéseivel.


 

Esélyt az Ételnek Nap – Élelmiszerfeleslegből készítettek 5000 adag ételt. London, Párizs, Amszterdam és Brüsszel és más világvárosok után Budapesten, az Élelmiszerbankban rendezték meg az Esélyt az Ételnek Napot június 4-én. Az eseményen egy óriási üstben 5000 adag ételt főztek rászorulók számára, jó minőségű, mégis valahol feleslegessé vált alapanyagból.

 read more ...