angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN / ENG

Hírek, tudnivalók

Tisztelt Olvasóink, Szerzőink!

Az ÉVIK 2021-től új formában, csak digitális platformon jelenik meg. A honlap címe változatlanul a www.eviko.hu marad. Mivel Szakfolyóiratunkat beléptettük a DOI- rendszerbe (Digitális Objektum Azonosító – Digital Object Identification), szükségessé vált, hogy a szakfolyóiratban közzétett tudományos dolgozatok irodalomjegyzékében a hivatkozott források DOI-jelzetei is szerepeljenek. A DOI-jelzeteket például a https://doi.crossref.org/simpleTextQueryhonlapon díjmentesen elérhető applikáció segítségével könnyen kikerestethetjük úgy, hogy az irodalomjegyzék Word-formátumú állományát az alkalmazás „Enter text in the box” feliratú mezőjébe másoljuk vágólapon keresztül (CTRL C / CTRL V).

Kérjük, hogy tudományos dolgozataik mellé adják meg valamennyi szerző pontos nevét, tudományos fokozatát, telefonszámát, e-mail-címét és ORCID azonosítóját. Ez utóbbi azonosítót regisztrációt követően a www.orvid.orghonlapon szintén díjmentesen lehet kérni.

Kérjük továbbá tisztelt szerzőinket, hogy magyar nyelvű dolgozataikban szíveskedjenek kerülni a szenvedő szerkezetek, hátravetett jelzők, és a magyar nyelv szellemiségétől idegen fordított szórendek alkalmazását. Szeretnénk, ha szakfolyóiratunk nemcsak szakmai tartalmában, hanem stílusában is magas színvonalat tudjon képviselni.

Legfrissebb számTámogató és együttműködő partnereink

TÉMAKERESÉS