angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN / ENG

Hírek, tudnivalók

Tisztelt Olvasóink, Szerzőink!

Az ÉVIK 2021-től új formában, csak digitális platformon jelenik meg. A honlap címe változatlanul a www.eviko.hu marad. Mivel Szakfolyóiratunkat beléptettük a DOI- rendszerbe (Digitális Objektum Azonosító – Digital Object Identification), szükségessé vált, hogy a szakfolyóiratban közzétett tudományos dolgozatok irodalomjegyzékében a hivatkozott források DOI-jelzetei is szerepeljenek. A DOI-jelzeteket például a https://doi.crossref.org/simpleTextQueryhonlapon díjmentesen elérhető applikáció segítségével könnyen kikerestethetjük úgy, hogy az irodalomjegyzék Word-formátumú állományát az alkalmazás „Enter text in the box” feliratú mezőjébe másoljuk vágólapon keresztül (CTRL C / CTRL V).

Kérjük, hogy tudományos dolgozataik mellé adják meg valamennyi szerző pontos nevét, tudományos fokozatát, telefonszámát, e-mail-címét és ORCID azonosítóját. Ez utóbbi azonosítót regisztrációt követően a www.orcid.org honlapon szintén díjmentesen lehet kérni.

Kérjük továbbá tisztelt szerzőinket, hogy magyar nyelvű dolgozataikban szíveskedjenek kerülni a szenvedő szerkezetek, hátravetett jelzők, és a magyar nyelv szellemiségétől idegen fordított szórendek alkalmazását. Szeretnénk, ha szakfolyóiratunk nemcsak szakmai tartalmában, hanem stílusában is magas színvonalat tudjon képviselni.


2021. 08. 25.
Könyvajánló

Tudományos szakfolyóiratunk Szerkesztőbizottságának tagja, Prof. Dr. Biacs Péter Ákos szakmai tárgyú önéletrajzi könyvet jelentetett meg, amelyben tudományos életpályáját az élelmiszer- és biotechnológiai tudomány fényében mutatja be. Könyvét a szerző az Ünnepi Könyvhét idején, 2021. szeptember 3-án (pénteken) 15 és 16 óra között fogja dedikálni a Vigadó tér 22-es pavilonjában Professzor úr könyvét jó szívvel ajánljuk minden kedves Olvasónknak, akik érdeklődnek az élelmiszertudomány és élelmiszervizsgálat témakörei után.

Professzor úrnak ezúttal is gratulálunk és további jó egészséget kívánunk 80. születésnapja alkalmából.

Az Élelmiszervizsgálati Közlemények Szerkesztősége nevében:

Dr. Szigeti Tamás János
főszerkesztő

Legfrissebb számTámogató és együttműködő partnereink

TÉMAKERESÉS