angol-magyar
kétnyelvű tudományos folyóirat
HUN / ENG

Hírek, tudnivalók

Tisztelt Olvasóink, Szerzőink!

Az ÉVIK 2021-től új formában, csak digitális platformon jelenik meg. A honlap címe változatlanul a www.eviko.hu marad. Mivel Szakfolyóiratunkat beléptettük a DOI- rendszerbe (Digitális Objektum Azonosító – Digital Object Identification), szükségessé vált, hogy a szakfolyóiratban közzétett tudományos dolgozatok irodalomjegyzékében a hivatkozott források DOI-jelzetei is szerepeljenek. A DOI-jelzeteket például a https://doi.crossref.org/simpleTextQueryhonlapon díjmentesen elérhető applikáció segítségével könnyen kikerestethetjük úgy, hogy az irodalomjegyzék Word-formátumú állományát az alkalmazás „Enter text in the box” feliratú mezőjébe másoljuk vágólapon keresztül (CTRL C / CTRL V).

Kérjük, hogy tudományos dolgozataik mellé adják meg valamennyi szerző pontos nevét, tudományos fokozatát, telefonszámát, e-mail-címét és ORCID azonosítóját. Ez utóbbi azonosítót regisztrációt követően a www.orcid.org honlapon szintén díjmentesen lehet kérni.

Kérjük továbbá tisztelt szerzőinket, hogy magyar nyelvű dolgozataikban szíveskedjenek kerülni a szenvedő szerkezetek, hátravetett jelzők, és a magyar nyelv szellemiségétől idegen fordított szórendek alkalmazását. Szeretnénk, ha szakfolyóiratunk nemcsak szakmai tartalmában, hanem stílusában is magas színvonalat tudjon képviselni.


2022.03.31.
Új rovat indul az ÉVIK LXVIII. évfolyamával

Az ÉVIK 68. évfolyamával egy újabb rovatot is indítunk, amelyben rövid, összefoglaló közlemények formájában számolunk be a Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszeranalitika és Minőség Munkabizottsága tudományos eredményeiről. A Munkabizottság és az ÉVIK Szerkesztősége közötti folyamatos kapcsolatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatói, Tömösközi Sándor elnök, egyetemi docens, valamint Kormosné Bugyi Zsuzsanna titkár, egyetemi kiemelt adjunktus segítségével fogjuk fenntartani.


2021.12.17.
Innovatív termékfejlesztés szépkorúak ötletei alapján

A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és a Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem közös munkájának keretében innovatív termékfejlesztést végeztek szépkorúak ötletei ötleteinek felhasználásával. Az elvégzett munka rövid összefoglalóját az alábbi linken olvashatják:

Innovatív termékfejlesztés szépkorúak ötletei alapján

A programmal kapcsolatos bővebb tudnivalók után kérjük, az alábbi kontakt személyeknél szíveskedjenek érdeklődni:

Dr. Tömösközi Sándor (BMGE): tomoskozi.sandor@vbk.bme.hu

Dr. Hegyi Adrienn (Campden and Chorleywood BRI Magyarország Kft.): A.Hegyi@campdenkht.com

Kuti Tünde (Campden and Chorleywood BRI Magyarország Kft.): t.kuti@campdenkht.com

Minden kedves honlap-látogatónknak kegyelemteljes Adventet, áldott karácsonyt, sikeres, boldog, egészségben bővelkedő újévet kívánok.

Üdvözlettel:
Dr. Szigeti Tamás János
főszerkesztő


2021. 12. 14.
Lezajlott a XIII. Hungalimentaria konferencia

A NÉBIH és a WESSLING Hungary Kft. 2021. november 9-10-én sikeresen lebonyolította a hazai élelmiszervizsgálati gyakorlat és tudomány XIII. Hungalimentaria konferenciáját. A konferencia idejére kialakult járványhelyzet miatt a konferenciát elektronikus platform használatával rendezték meg. A konferencia védnöke Erdős Norbert az élelmiszerlánc felügyeletéért felelős államtitkár volt. Az online részvétel díjtalan volt.

A rendezvényre 370 fő jelentette be részvételi szándékát, a konferenciára 7 plenáris és 54 szekció-, összesen 61 előadást jelentettek be és tartottak meg. A kétnapos konferencia három szekcióban zajlott. A rendezvény előadásainak kivonatait, a programfüzetet és a prezentációk PDF-változatai a https://wesslingtudaskozpont.hu/hungalimentaria-program-eloadasok_hu.html URL-címen találhatók.

Dr. Szigeti Tamás János
főszerkesztő


2021. 09. 30.
XIII. Hungalimentaria konferencia

A NÉBIH és a WESSLING Hungary Kft. 2021. november 9-10-én közösen rendezi meg a hazai élelmiszervizsgálati gyakorlat és tudomány XIII: Hungalimentaria konferenciáját. Ezzel a konferencia-sorozat betölti a 25. „életévét”.

Mellékelve küldöm a rendezvénnyel kapcsolatos tájékoztató dokumentumokat. Kérem, amennyiben idejük engedi, tekintsenek rá, és továbbítsák azokat érdeklődő munkatársaiknak is.

A jelenlegi járványhelyzet alapján az várható, hogy a konferenciát elektronikus platform használatával tudjuk megrendezni, de azt reméljük, hogy a NÉBIH Zamárdi Továbbképző és Oktató Központjába legalább előadóinkat meg tudjuk hívni. Az online részvételnek nem lesz díja.

A rendezvényre 15 perces előadásokat várunk, amelyeknek kivonatait 2021. október 8-ig szeretnénk bekérni a szigeti.tamas@wessslinh.hu és konecsny.timea@wessling.hue-mail-címekre.

Regisztráció: https://portal.nebih.gov.hu/hungalimentaria

Reméljük, hogy legalább az online rendszerben sok kedves kollégával fogunk találkozni. Érdeklődésük esetén készséggel állunk rendelkezésre.

Dr. Szigeti Tamás János
főszerkesztő


2021. 08. 25.
Könyvajánló

Tudományos szakfolyóiratunk Szerkesztőbizottságának tagja, Prof. Dr. Biacs Péter Ákos szakmai tárgyú önéletrajzi könyvet jelentetett meg, amelyben tudományos életpályáját az élelmiszer- és biotechnológiai tudomány fényében mutatja be. Könyvét a szerző az Ünnepi Könyvhét idején, 2021. szeptember 3-án (pénteken) 15 és 16 óra között fogja dedikálni a Vigadó tér 22-es pavilonjában Professzor úr könyvét jó szívvel ajánljuk minden kedves Olvasónknak, akik érdeklődnek az élelmiszertudomány és élelmiszervizsgálat témakörei után.

Professzor úrnak ezúttal is gratulálunk és további jó egészséget kívánunk 80. születésnapja alkalmából.

Az Élelmiszervizsgálati Közlemények Szerkesztősége nevében:

Dr. Szigeti Tamás János
főszerkesztő

Legfrissebb számTámogató és együttműködő partnereink

TÉMAKERESÉS