Gasztonyi Kálmán publikációi az Élelmiszervizsgálati Közleményekben:
Bogdán Józsefné, Gasztonyi Kálmán, Harkayné Vinkler Margit, Ivánkovits Gertrúd: Kis koncentrációjú élelmiszerkomponensek meghatározása enzimes analitikával I. Élelmiszerek glükóztartalmának meghatározása glükóz-szelektív elektród-szett alkalmazásával - ÉVIK 1989/1
Korányi Kornél, Gasztonyi Kálmán: Mesterséges élelmiszerszínezékek intenzív folyadékkromatográfiás (HPLC) elválasztása - ÉVIK 1987/2
Korány Kornél, Gasztonyi Kálmán: Tartósítószerek intenzív folyadékkromatográfiás meghatározása - ÉVIK 1985/3
Lévai Judit, Gasztonyi Kálmán: A gyilkos galóca és más citotoxikus hatású gombafajok toxikokémiai tulajdonságai: a gyilkos galóca és a fehér gyilkos galóca - ÉVIK 1981/3
Kiss Emese, Bogdán Józsefné, Gasztonyi Kálmán: Gyorsmódszer a búzakeményítő sérültségének meghatározására - ÉVIK 1977/1-2
Gasztonyi Kálmán, Farkas Józsefné, Horváth Lórándné: A búza néhány vízoldható komponensének vizsgálata csírázás alatt - ÉVIK 1972/4
Gasztonyi Kálmán: Hazai lisztek precukortartalmának felmérése - ÉVIK 1969/2
Gasztonyi Kálmán: Gáztermeléssel járó sütőipari folyamatok vizsgálata - ÉVIK 1967/3
Gasztonyi Kálmán: Gáztermeléssel járó sütőipari folyamatok vizsgálata - ÉVIK 1967/2
Dworschák Ernő, Gasztonyi Kálmán: A keményítő szerkezeti változásai hevítés hatására II. A nedvességtartalom szerepe a pirodextrin-képződésben Hevített búzalisztben levő keményítő vizsgálata - ÉVIK 1967/2
Gasztonyi Kálmán, Takáts Éva: A liszt és lisztes alapanyagú termékek savfokának műszeres meghatározása - ÉVIK 1963/1-2