Cikk letöltése PDF formátumban
Nemzeti szabványosítási hírek
Szerző
- Szalay Anna1
1 Magyar Szabványügyi Testület (MSZT)
A következő felsorolásban szereplő szabványok megvásárolhatók vagy megrendelhetők az MSZT Szabványboltban (1082 Budapest VIII., Horváth Mihály tér 1., telefon: 456-6893, telefax: 456-6841, e-mail: kiado@mszt.hu; levélcím: Budapest 9., Pf. 24, 1450), illetve elektronikus formában beszerezhetők a www.mszt.hu/webaruhaz címen.
A nemzetközi/európai szabványokat bevezetjük magyar nyelven, valamint magyar nyelvű címoldallal és angol nyelvű tartalommal. A magyar nyelven bevezetett nemzetközi/európai szabványok esetén külön feltüntetjük a magyar nyelvű hozzáférést.
2020. szeptember – 2020. november hónapban bevezetett szabványok
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
MSZ EN ISO 6887-5:2020 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 5. rész: A tej és tejtermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-5:2020)
13.060 Vízminőség
MSZ EN ISO 13161:2021 Vízminőség. Polónium-210. Alfa-spektrometriás vizsgálati módszer (ISO 13161:2020) – Az MSZ EN ISO 13161:2016 helyett
MSZ EN ISO 22017:2021 Vízminőség. Útmutató gyors radioaktivitás-mérésekhez nukleáris vagy radiológiai vészhelyzetek esetén (ISO 22017:2020)
67 Élelmiszeripar
67.020 Élelmiszeripari eljárások
MSZ ISO/TS 22002-5:2021 Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás
67.060 Gabonafélék, hüvelyesek és a belőlük származó termékek
MSZ EN ISO 7971-3:2019 Gabonafélék. A hektolitertömegnek nevezett térfogatsűrűség meghatározása. 3. rész: Rutinmódszer (ISO 7971-3:2019)
67.190 Csokoládé, 67.200.10 Állati és növényi zsírok és olajok
MSZ ISO 11053:2021 Növényi zsírok és olajok. Kakaóvaj-ekvivalensek meghatározása tejcsokoládéban